'Aldi krijgt afdeling personeelszaken'

Supermarkt Aldi wil beter communiceren met zijn medewerkers. Om dat te bereiken gaat de Duitse discounter in Nederland een afdeling personeelszaken opzetten. Uniek in de geschiedenis van het concern, meldt CNV Dienstenbond dinsdag.

De vakbond gaat samen met Aldi werken aan verbeteringen op het gebied van personeelsbeleid. "We willen de medewerkers hier zelf nadrukkelijk bij betrekken. Wij gaan er vervolgens op toezien dat de verbetervoorstellen concrete uitwerkingen krijgen op de werkvloer", zegt CNV-onderhandelaar Roos Rahimi.

De Inspectie SZW stelde in oktober vorig jaar vast dat de supermarktketen op negen punten geen goede werkomstandigheden creëerde voor zijn medewerkers. Aldi werd daarop gevraagd met een plan van aanpak te komen om de situatie te verbeteren.

Het verbeterplan wordt door de negen Nederlandse bv's van de keten naar eigen inzicht ingevuld. CNV gaat erop toezien dat het bedrijf hierbij het personeel betrekt en gaat onder eigen regie met werkgroepen aan de slag.

De werkgroepen moeten naast concrete plannen ook zorgen voor meer openheid binnen de gesloten bedrijfscultuur van Aldi. "Hopelijk durven de medewerkers hierdoor steeds vaker en duidelijker hun stem te laten horen", zegt Rahami.