Muziek en voetbal op Parkpop

Het Haagse Zuiderpark vult zich zondag weer met muziekliefhebbers voor het jaarlijkse openluchtfestival Parkpop. Het het grootste gratis popfestival van Europa begint om 13.00 uur en zet schermen neer voor de wedstrijd Nederland-Mexico.

Op het podium wordt Nederland dit keer onder meer vertegenwoordigd door Kensington, Eefje de Visser, Gers Pardoel en Epica. Internationale namen zijn onder andere de blues- en gospelzanger Jonny Lang en de 70s-band 10CC. Laatstgenoemde vergaarde wereldfaam met de megahit Dreadlock Holiday.

De bezoekers kunnen de achtste finale van het WK voetbal tussen Nederland en Mexico om 18.00 uur volgen op grote schermen. De organisatie legt het festival even stil in de tijd dat Oranje speelt. De optredens gaan wel allemaal door, benadrukte een woordvoerder, maar de pauzes zijn iets korter.

Het is voor het eerst dat de muziek op Parkpop plaatsmaakt voor voetbal. Aanvankelijk was de organisatie het ook niet van plan, maar door enorme Oranjekoorts besloot ze toch de voetbalfans tegemoet te komen. Parkpop vindt voor de 34e keer plaats. Vorig jaar kwamen er een kwart miljoen mensen op het festival in de hofstad af.

Muziek en voetbal op Parkpop
Muziek en voetbal op Parkpop (Foto: ANP)