[Sportblog] Yolanthe snapt de vlag niet & Alba bedreigt journalist

Elke week brengen we hier op FOK!sport het roddel- en randnieuws samen in één bericht. De grappige voorvallen, opmerkelijke nieuwtjes en de beste roddels kan je in deze berichten vinden. Elke woensdag vatten we het leukste randnieuws voor jullie samen.

Belgische koningin feliciteert verkeerde speler
De Belgische koningin Mathilde heeft na de 1-0 zege van de Rode Duivels op Rusland een pijnlijke misser begaan aldus Novum. Ze feliciteerde Romelu Lukaku met de treffer, terwijl uitgerekend zijn vervanger Divock Origi de matchwinner was in Maracanã. Lukaku leek zich er niet heel druk om te maken. De spits van Chelsea wees de koningin de echte doelpuntenmaker aan.

De Belgische koning Filip en de koningin feliciteerden alle spelers na afloop van de wedstrijd persoonlijk. Op beelden van VTM is te zien dat Mathilde bij Lukaku even bleef stilstaan. "Bravo, het is dankzij u toch? Het was jouw doelpunt." Nadat de speler de fout had rechtgezet, zei Mathilde: "Ah hij staat daar. Jij hebt in ieder geval ook heel goed gespeeld." Lukaku werd na een uur zichtbaar onder protest naar de kant gehaald door bondscoach Marc Wilmots. Zijn vervanger Origi redde dankzij een doelpunt in de 88e minuut de drie punten voor België.

Bruce Springsteen op de tribune bij het CHIO in Rotterdam
Veel zakenmannen op het dure deel van de tribune van het CHIO in Rotterdam wisten niet wat ze zagen. Niet alleen de gebruikelijke gezichten en zakenrelaties waren te vinden op de luxeplaatsen maar ook rockster Bruce Springsteen kwam een dagje genieten van de paardensport. Zijn dochter Jessica deed mee aan één van de onderdelen van het CHIO en Springsteen wilde daar graag bij zijn. Diverse fans grepen hun kans om de superster even de hand te schudden op de tribunes. Maar buiten die aandacht genoot de Amerikaan ook vooral van de paardensport.

Jessica Springsteen in actie tijdens het CHIO Rotterdan (PRO SHOTS/Jan Kok)
Jessica Springsteen in actie tijdens het CHIO Rotterdan (PRO SHOTS/Jan Kok)

Bruce Springsteen en zijn vrouw Patti Scialfia volgen aandachtig de prestaties van hun dochter (PRO SHOTS/Jan Kok)
Bruce Springsteen en zijn vrouw Patti Scialfia volgen aandachtig de prestaties van hun dochter (PRO SHOTS/Jan Kok)

Jordi Alba bedreigt journalist
Jordi Alba was woedend na afloop van Spanje - Australië (3-0) toen hij een journalist van AS tegenkwam. "De volgende keer hak ik je hoofd eraf!" zou de voetballer gezegd hebben aldus Goal.com. De linksback van Spanje heeft een dramatisch WK achter de rug en nam op een nog slechtere manier afscheid van het mondiale eindtoernooi. Na afloop van het duel met Australië weigerde hij, zoals bijna altijd, met de Spaanse media te praten.

Maar toen hij de Spaanse journalist Javier Matallanas van het medium AS zag staan, stopte hij en sprak hij de woorden: "De volgende keer hak ik je hoofd eraf". Waarom Alba dit zei is niet helemaal zeker, maar het lijkt erop dat de verdediger van Barcelona boos was om iets wat de journalist in kwestie over hem heeft geschreven. Na zijn dreigement liep Alba overigens gelijk door.

Lang leve de Fam-Cam
Als je vaak in stadions komt ken je het wel, tijdens de rust of tijdens rustige momenten krijg je op de TV-schermen vaak shots van het publiek te zien. Ook voor de live-registratie op TV worden de beelden vaak gebruikt. De zogenaamde 'Fam-Cam' levert vaak leuke beelden op maar vandaag hebben we waarschijnlijk een van de leukste ooit voor jullie in de aanbieding:

De leukste 'Fam-Cam' ooit (Bron: Vine)

Yolanthe snapt de Nederlandse vlag nog niet helemaal
Elke WK-wedstrijd zien we Yolanthe perfect uitgedost op de tribune zitten om haar man Wesley aan te moedigen. De modebewuste diva zorgt er altijd voor dat ze er pico bello uitziet. Tijdens de laatste wedstrijd van Oranje, tegen Chili, leek er echter wat fout te zijn gegaan. Yolanthe en haar schoonmoeder hadden de Nederlandse vlag op hun wangen geschminkt. Daar is niks mis mee, ware het niet dat beide dames op een wang de vlag op de kop hadden geschilderd, zo merkte de Telegraaf op. Op deze foto kan je dames naast elkaar zien zitten met de omgedraaide Nederlandse vlag.

Belgische WK-babe mateloos populair
Tijdens de WK-wedstrijd België - Rusland merkten diverse cameramannen en fotografen haar al op. Ze legden de schone Belgische vast op de gevoelige plaat en wat daarna gebeurde is geschiedenis. De 17-jarige Axelle Despiegelaere werd in een klap wereldberoemd in België. Haar knappe verschijning heeft een ware hype ontketend bij onze Zuiderburen.

De fan van de Rode Duivels heeft inmiddels een eigen fanpagina op Facebook. Despiegelaere die zonder haar vriendje maar met haar familie in Brazilië verblijft, wordt inmiddels bedolven onder de berichtjes. Haar vriend wordt wat onrustig van alle aandacht voor de mooie voetbalfan. "Hij is bang dat ik hem ga verlaten", zegt Axelle. "Op het internet krijg ik huwelijksaanzoeken van vreemden, dat maakt hem wat ongerust. Geen paniek, ik blijf hem trouw."

Despiegelaere op de tribune tijdens de wedstrijd België - Rusland (PRO SHOTS/Action Images)
Despiegelaere op de tribune tijdens de wedstrijd België - Rusland (PRO SHOTS/Action Images)