[Groep C] Uitslag Griekenland - Ivoorkust

Georgios Samaras is de held van Griekenland. De spits kreeg in blessuretijd een penalty en schoot zelf raak. Daardoor wonnen de Grieken met 2-1 van Ivoorkust. Het land plaatst zich voor de achtste finales en Ivoorkust kan naar huis.

Griekenland kreeg in het eerste half uur twee flinke tegenvallers te verwerken. Al na twaalf minuten kon Kone niet meer verder na een verdedigende actie. Samaris was zijn vervanger. Even later moest ook doelman Karnezis naar de kant vanwege een rugblessure. Keeper Glykos verving hem onder de lat.

De wedstrijd kenmerkte zich niet door een hoog niveau. Beide ploegen leden heel veel balverlies en speelden ontzettend slordig. Na een ruim half uur was Griekenland het gevaarlijkst. Holebas kon zomaar doorlopen naar de goal. De middenvelder haalde van afstand uit en raakte met zijn pegel de lat.

Drie minuten voor rust kwamen de Grieken dan toch op voorsprong. Invaller Samaris zette zijn ploeg op voorsprong na dom balverlies van Tiote. Het was een voor Griekenland de eerste goal op het huidige WK, en pas de derde treffer ooit op een eindronde. Na een uur koos bondscoach Lamouchi de aanval. Zondebok Tiote werd naar de kant gehaald en Wilfried Bony kwam voor hem in het veld.

Griekenland liet zich volledig inzakken, en Ivoorkust slaagde er niet in om een bres in de verdediging van de Europees Kampioen van 2004 te slaan. De Grieken waren zelfs nog regelmatig gevaarlijk in de counter. Bij een van die uitvallen probeerde Karagounis het van afstand, de aanvoerder zag zijn poging op de lat eindigen.

Een kwartier voor tijd bewees invaller Bony zijn waarde. De steekbal ging aan de linkerkant richting Gervinho. De tweevoudig doelpuntenmaker op dit WK legde de bal goed breed op Bony, die koel afrondde voor de gelijkmaker. In blessuretijd werd Georgios Samaras de held van Griekenland. De spits kreeg een penalty na een duel met Sio en schoot zelf raak: 2-1. Omdat Japan verloor van Colombia gaat Griekenland naar de knock-outfase.