'Rambo 5 komt wél'

Een vijfde Rambo is zo goed als zeker in de maak. De doorgaans goed geïnformeerde Duitse filmmaatschappij Splendid Film heeft in een lijst met volgend jaar te verschijnen films de titel en een korte beschrijving vermeld. Dit staat haaks op de opmerkingen van Sylvester Stallone, die steeds ontkende opnieuw in de huid van Vietnamveteraan John Rambo te zullen kruipen.

"Met Rambo 5 keert Sylvester Stallone weer in zijn glansrol terug", schrijft Splendid trots. "Ditmaal bindt hij de strijd aan met een Mexicaans kartel."

Stallone is volgens Splendid ook verantwoordelijk voor het scenario. Dat zou hij met het nodige gevoel voor overstatement omschrijven als zijn versie van het grimmige misdaadepos No Country For Old Men van de Coen Brothers. Avi Lerner, die ook al John Rambo en de drie Expendables-films met Stallone maakte, keert terug voor de productie.

Het verhaal over Rambo die de strijd aanbindt met een Mexicaans drugskartel is al vaker voorbij gekomen. Zelfs Stallone liet in 2012 al weten dit scenario serieus te overwegen.

Andere genoemde scenario's gaan onder meer over Rambo die Amerikaanse elitetroepen gaat trainen en over genetisch gemanipuleerde supersoldaten die op hol slaan. Een terugkeer naar Afghanistan, waar hij in deel 3 aan de zijde van een gezellige groep mujahedin-strijders tegen de Russen knokt, staat niet op het lijstje.

Stallone kondigde eerder aan nog een director's cut van John Rambo te willen uitbrengen, met twaalf minuten aan nieuwe beelden. Ook gingen er geruchten dat hij te zien zou zijn in een nog te verschijnen tv-serie over Rambo.