Van Gaal: Kan best dat we wereldkampioen worden

Het Nederlands elftal heeft de achtste finales bereikt als groepswinnaar. Bondscoach Louis van Gaal is een trotse trainer. Van Gaal haalde in de tweede helft Wesley Sneijder naar de kant en bracht Leroy Fer in. Anderhalve minuut later kopte de lange middenvelder van Norwich City de openingstreffer tegen de touwen.

"Het is natuurlijk wel logisch want wij hadden gezien dat Chili in het laatste kwartier minder speelt", zei Van Gaal na afloop tegen de NOS. "Als je dan lengte en creativiteit in de ploeg gooit dan kun je dat verwachten. Dat is geluk. Maar het waren ook nog eens wereldgoals."

Met de creativiteit bedoelt Van Gaal niet Fer, maar een andere invaller.  Hij bracht Memphis Depay voor Jeremain Lens. De linksbuiten van PSV scoorde de 2-0. "Die tweede goal was fantastisch. Memphis houdt ook nog even in. Dat is zo ontzettend goed als je dat doet op dat moment. Hij versnelde op het juiste moment. Dat is net genoeg om die verdediger in verwarring te brengen. Het was een topgoal, echt geweldig."

Helemaal tevreden was Van Gaal niet. Met name in de eerste helft was Oranje slordig in balbezit. "Dat is al vijf weken aan de gang. Dat moet beter. Als we dat doen, beter gebruik maken van de kansen en ruimte die we krijgen, dan kan het best dat we wereldkampioen worden."