Gewelddadige pubers opsluiten

Om het probleem met extreem gewelddadige dan wel sadistische jongeren op te lossen is 44 procent van de FOK!-ers voor de optie 'per direct eenzaam opsluiten tot ze snappen dat dit niet kan'.

De optie 'laat de natuur z'n gang gaan, óók als de dader gelyncht wordt' staat op nummer twee en mocht rekenen op 16 procent van de stemmen. Zeker 15 procent kon zich niet vinden in de geboden opties en koos voor de uitweg 'mijn oplossing staat er niet bij en is als volgend (reageer)'. Van de 219 die kozen voor reageren deden er 32 dat ook daadwerkelijk.

Op vier eindigde de optie om de valse puber af te maken met 14 procent. Knuffelen scoort vijf procent. Niets doen en de dader beschermen tegen geweld of lynchpartijen scoort het laagst met beiden slechts drie procent.

FOK!-gebruiker pfaffke trapt de reacties af met: Bovenstaande antwoordmogelijkheden zijn te stom om op te stemmen. Helaas deelt hij niet met ons wat dan 'slimmere' antwoordmogelijkheden zouden zijn geweest.

JasVerstoppen ziet wel wat in een werkkamp met werktijden van 16 uur, tevens wil hij dan de kopschoppers en nektrappers wel begeleiden mocht er zo'n faciliteit worden ingericht. Dat komt in de buurt van wat Asschen_sukar voorstelt, het herinvoeren van de dienstplicht. Zo ook FOK!-ster Forby, die vergelijkbare nuanceringen voorstelt.

In de categorie geweld met nog veel meer geweld beantwoorden ziet Big_Yin de oplossing in maffiose praktijken als knieschijven slopen. FOK!-er Pest. probeert hem daarin te overtreffen door met het afgerukte hoofd van de puber de ouders dood te slaan.

MistakeFur miste een stukje nuance in 'per direct eenzaam opsluiten tot ze snappen dat dit niet kan.' en koos daarom voor 'mijn oplossing staat er niet bij en is als volgend (reageer)', waarin hij uitlegt dat hij wel voor strenger straffen is maar dat de straf ook gevoeld moet worden door de dader. Tevens pleit hij voor een duur van een jaar taakstraftijd en wil hij de opvoeders ook aanpakken door ze te helpen bij het heropvoeden. Indien deze falende opvoeders niet meewerken kunnen ze uit de ouderlijke macht ontzet worden en gaat het prinsje naar een internaat voor een deugdelijke heropvoeding.

FOK!-er moeftie is er voor om, behalve de daders, ook de filmers die niet ingrijpen te vervolgen. Zeker als de filmers de dader ook nog eens aanmoedigen of aanzetten tot zijn gewelddadig gedrag. Ugjerke ziet een oplossing in het verbeteren van de economische positie van werkende armen.