Verstappen wint op Spa-Francorchamps

Max Verstappen heeft op het circuit van Spa-Francorchamps zijn tweede zege geboekt in het Europees Formule 3-kampioenschap. De pas zestienjarige Nederlander mocht in de eerste race vanaf de tweede plaats vertrekken en kon, mede door het uitvallen van polesitter Sebastian Ocon, de volle buit in zijn zak steken.

Kampioenschapsleider Ocon viel al in de eerste ronde uit door een aanrijding met Antonio Fuoco. Verstappen kon daardoor de leiding pakken, met de Oostenrijker Lukas Auer vlak achter hem. Een safety car kon geen verandering brengen in de situatie voorin, en Verstappen kon bij de herstart zelfs een kleine voorsprong pakken.

Kort voor het einde probeerde Auer de Nederlander in te halen, maar met een vrij robuuste beweging hield hij de Oostenrijker achter zich. Uiteindelijk hield Verstappen aan de finish een kleine seconde over op Auer. De Brit Jake Dennis completeerde het podium.

In het kampioenschap blijft Verstappen op de vijfde plek staan. Naast twee zeges en een tweede en derde plek heeft hij namelijk ook zes keer de finish niet gehaald. Boven hem wijzigt de stand ook niet. Fuoco blijft op plek vier, achter Auer, Tom Blomqvist en Ocon, die de eerste vier weekenden van het seizoen domineerde.

Zaterdag staat om 16.45 uur de tweede race op het programma en ook daar mag Verstappen starten vanaf plek twee. De race zal, zoals altijd, live te volgen zijn op de officiële site van het F3-kampioenschap.