[Sportblog] Zo stop je Suárez & Japanners ruimen op

Elke week brengen we hier op FOK!sport het roddel- en randnieuws samen in één bericht. De grappige voorvallen, opmerkelijke nieuwtjes en de beste roddels kan je in deze berichten vinden. Elke woensdag, en deze keer op donderdag vatten we het leukste randnieuws voor jullie samen.

FIFA: DDR bestaat nog
Bij de FIFA zijn ze helemaal de weg kwijt. Bij de wereldvoetbalbond waar Sepp Blatter de scepter zwaait leven ze nog minimaal 24 jaar in het verleden. Zolang is de eenwording van Duitsland al weer geleden, maar toch is dit nieuws aan de FIFA voorbijgegaan. Op de website van de wereldvoetbalbond kan een journalist namelijk nog gewoon de Oost- of West-Duitse nationaliteit opgeven. Misschien zouden ze in Zürich toch wat vaker de krant moeten gaan lezen.

Zo stop je Suárez af
Luis Suárez is geliefd en gehaat in Engeland, maar nu Engeland het tegen het Uruguay van Suárez moet opnemen vragen ze zich op het eiland vooral af hoe ze de aanvaller moeten afstoppen. The Telegraph kwam met een aantal goede tips voor de Engelse spelers:

De Nooijer ambassadeur Laureus Sport for Good Foundation
Teun de Nooijer wordt ambassadeur voor de Laureus Sport for Good Foundation zo meldt Hockey.nl. De liefdadigheidsinstelling zet zich door middel van sport in tegen onder meer criminaliteit, HIV en aids en discriminatie waar jongeren mee geconfronteerd worden. "Ik geloof heel sterk in de kracht van sport", aldus de oud-international. "Het kan er soms hard aan toe gaan, maar uiteindelijk doet iedereen het omdat ze van sport houden. Het brengt mensen dichter bij elkaar, dat vind ik erg belangrijk."

One Direction-zanger koopt Doncaster Rovers
De Engelse voetbalclub Doncaster Rovers heeft twee nieuwe eigenaren. Louis Tomlinson van boyband One Direction heeft samen met oud Rovers-voorzitter John Ryan de Engelse club overgenomen. Tomlinson is al van jongs af aan fan van The Rovers. Afgelopen seizoen speelde de jonge zanger al een wedstrijd bij het tweede van Doncaster Rovers om geld in te zamelen voor een goed doel. De club komt volgend jaar uit in League One nadat het afgelopen seizoen degradeerde uit The Championship.


Tomlinson in actie in het shirt van Docaster Rovers (Bron: YouTube)

Japanners maken stadion schoon na verlies
Japan is een graag geziene gast op WK's. Niet zozeer vanwege hun geweldige voetbal maar vooral vanwege hun supporters. En dan vooral hun goede gewoontes. De Japanse fans hebben het goede gebruik na de wedstrijd netjes hun vakken schoon te maken. Ze nemen hun eigen plastic vuilniszak mee naar het stadion en ruimen na het laatste fluitsignaal de rommel rond hen op. Zelfs een verlies kan de Aziaten niet deren, ze ruimen stug zoals gebruikelijk alles op!

Zes-jarige jongen solliciteerde als Celtic-coach
Begin juni stelde Celtic de Noor Ronny Deila aan als opvolger van Neil Lennon, maar de Noor was niet de enige die uit was op baan in Glasgow. Ook de zes-jarige Aiden Headridge leek het wel wat om de scepter te zwaaien bij de landskampioen van Schotland. De jonge fan schreef een sollicitatiebrief aan zijn favoriete club en al snel kreeg hij antwoord van Celtic-topman Peter Lawwell.

Ciarán Headridge, de grote broer van Aiden, plaatste de brief van Lawwell op Twitter. Hier kun je lezen hoe de Schotse club reageerde op de sollicitatie van de jonge fan. Ook kreeg Aiden nog een mooie Celtic-polo cadeau.

Olic met de schrik vrij na bizar badkamerongeluk
Ivica Olic scoorde woensdagavond de 1-0 tegen Kameroen, maar het had niet veel gescheeld of de Kroatische spits had niet eens aan de aftrap verschenen, aldus Goal.com. Zeven uur voor de groepswedstrijd tussen Kroatië en Kameroen stapte Olic onder de douche vandaan en brak daarbij de douchedeur. De spits van VfL Wolfsburg stapte vervolgens in een stuk glas en liep een flinke snee op in zijn voet.

"Complimenten aan de medische staf", zei Olic na afloop van de 4-0 overwinning op Kameroen. "Dankzij hen heb ik kunnen spelen na mijn ongeluk in het hotel. Na het douchen brak de deur en werd ik gesneden in mijn voet. Ik stapte op een stuk glas, dat in mijn voet bleef hangen."

"Onder leiding van Zoran Bahtijarevic werd mijn wond gehecht", vervolgt Olic. "Ik heb uiteindelijk pijnstillers gekregen en heb zodoende kunnen spelen. Gelukkig was het mijn rechtervoet", aldus Olic, die de openingstreffer maakte met zijn linker. "Ik was zo kwaad en werd zelfs agressief toen ik hoorde dat het gehecht moest worden. Maar nu ben ik de medische staf enorm dankbaar."

De laatste groepswedstrijd van Kroatië tegen Mexico aanstaande maandag (22:00 uur) lijkt niet in gevaar te komen voor de ervaren Kroaat. "Ik mag niet trainen omdat ik niet veel mag zweten. Hopelijk heelt de wond in de komende twee tot drie dagen en hoef ik geen pijnstillers te slikken voor de wedstrijd tegen Mexico. Maar als het nodig is dan neem ik ze."