Nederlands elftal naar achtste finales

Het Nederlands elftal heeft zich als eerste land geplaatst voor de achtste finales van het wereldkampioenschap voetbal in Brazilië. Oranje won vanavond met 3-2 van Australië en zag Chili met 2-0 winnen van Spanje, waardoor het na twee wedstrijden al zeker is van de volgende ronde.

In Groep B, eerder aangeduid als de Poule des Doods, is de strijd na twee duels al beslist. Nederland staat na zeges op Spanje (5-1) en Australië op zes punten, even veel als Chili dat van Australië (3-1) en Spanje won. Voor regerend wereldkampioen Spanje en Australië rest volgende week slechts een wedstrijd om de eer, terwijl Oranje en Chili in een onderling duel uit gaan maken wie winnaar wordt in Groep B. Oranje heeft op dit moment het betere doelsaldo.

In de achtste finale wachten de nummers een en twee in Groep A. Daarin staan thuisland Brazilië en Mexico op dit moment eerste en tweede, maar ook Kroatië en Kameroen zijn nog niet uitgeschakeld. Het duel tussen Nederland en Chili kan van invloed zijn op het scoreverloop in deze groep.