[Groep F] Uitslag Argentinië - Bosnië & Herzegovina

Argentinië is het WK 2014 begonnen met drie punten tegen Bosnië & Herzegovina. Van harte ging het niet. Lang worstelden het land en sterspeler Lionel Messi met zichzelf. Het werd 2-1.

De Argentijnen kwamen na drie minuten al op voorsprong, door een eigen goal van Bosniër Sead Kolasinac. Uit een corner van Lionel Messi, passeerde de verdediger zijn eigen doelman Asmir Begovic.

De aanzet leidde niet tot een wervelende doelpuntenshow van de Argentijnen. Wat volgde was een gezapige eerste helft waarin de ongeïnspireerd ogende Argentijnen aanvallend niet echt gevaarlijk werden. Javier Mascherano kwam met een hard schot, op de vuisten van Begovic, nog het dichtst bij 2-0, maar daarop maakte Argentinië geen aanspraak. Vooral Messi, op wie alle ogen uiteraard gericht, voelde zich zichtbaar totaal niet thuis.

Bosnië kon daardoor van de schrik bekomen en zelfs nog het gevaarlijkst worden. Eerst kwam Hajrovic net niet bij de bal na een sublieme pass van Misimovic en vlak voor rust kopte Lulic uit een hoekschop snoeihard op de vuisten van Sergio Romero. Had de oud-AZ-doelman daar niet zo fantastisch gered, dan was 1-1 niet eens een onterechte tussenstand geweest.

Dat zag bondscoach Alejandro Sabella ook en dus bracht hij in de rust Fernando Gago (voor Campagnaro) en Gonzalo Higuaín (voor Maxi Rodríguez). Het spel werd er echter niet beter op. Argentinië kwam niet echt in de problemen, maar de doelpogingen waren alsnog voor Bosnië. Hajrovic probeerde het twee keer van ver, maar kon niet voor paniek bij Romero zorgen. Argentinië vond het duidelijk wel prima zo.

Messi liet toch nog even van zich horen. Na een combinatie met Higuaín, knalde hij de bal vanaf randje zestien en via binnenkant paal snoeihard achter Begovic. Het maakte deze wedstrijd tegen Bosnië voor de Argentijnen toch nog tot een positieve. Goed was het echter nooit, maar de eerste drie punten zijn binnen en Messi heeft iets van zijn vertrouwen terug. De erertreffer van invaller Vedad Ibisevic bracht de spanning nog even terug, maar de Argentijnen lieten een stunt niet meer toe (2-1).

Sergio Agüero in actie met Ermin Bicakcic van Bosnië. (PRO SHOTS/Action Images)