Bart van Bruggen voorzitter PvdA-jongeren

Bart van Bruggen is zondag gekozen als nieuwe voorzitter van de Jonge Socialisten. De Amsterdamse politicoloog kreeg twee derde van de uitgebrachte stemmen, zo werd zondag bekend op het congres van de PvdA-jongeren in Utrecht. Van Bruggen, die al bestuurslid van de Jonge Socialisten was, volgt Toon Geenen op.

De 22-jarige Van Bruggen was sinds vorig jaar al bestuurslid van de Jonge Socialisten. Hij wist 272 van de 414 stemmen te vergaren en versloeg daarmee Sahar Shirzad, voorzitter van de afdeling Den Haag en Leiden. De Jonge Socialisten tellen naar eigen zeggen 2200 leden.

Op het tweedaagse congres van de Jonge Socialisten gaven onder minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem en minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Jet Bussemaker - beiden van de PvdA - acte de présence. Ook PvdA-voorzitter Hans Spekman en oud-minister Ad Melkert waren aanwezig.

Eerdere voorzitters van de Jonge Socialisten waren oud-PvdA-voorzitter Felix Rottenberg, burgemeester van Eindhoven en oud-Kamerlid Rob van Gijzel en staatssecretaris van Economische Zaken Sharon Dijksma. De voorzitter van 2009-2010, Mohammed Mohandis, is momenteel Kamerlid.