Acht jaar cel geëist voor schieten op menigte

Een 27-jarige man uit Zoetermeer gaat als het aan het Openbaar Ministerie ligt acht jaar de cel in voor het gericht schieten op een menigte. Hij verwondde daarbij drie mannen.

De verdachte raakte in september in de buurt van het Stadhuisplein in Zoetermeer twee keer in conflict met een groep mannen. Bij de tweede ruzie werd hij geschopt en geslagen terwijl hij op de grond lag. Een inwoner uit Zoetermeer kwam de man te hulp, waarna de gemoederen leken te bedaren.

Bij het weglopen pakte de verdachte zijn vuurwapen echter en schoot hij diverse malen op de groep. Twee mannen werden in hun been geraakt en een in zijn buik. De man die de verdachte had geholpen was een van de getroffenen.

De verdachte verklaarde in de rechtbank dat hij had gehoord dat een van de mannen een wapen zou halen. Hierop besloot hij zelf te schieten op de trappen naar het perron van de Randstadrail. Het OM neemt het de verdachte 'zeer kwalijk' dat hij gericht heeft geschoten. Dat er niemand fataal gewond is geraakt, is volgens de officier van justitie een 'wonder'.

De rechtbank in Den Haagt doet op 29 juni uitspraak.