FOK!'ers tegen racisme als argument

Uit een poll onder 2400 FOK!'ers blijkt dat 69 procent wel klaar is met mensen die bij elke vorm van kritiek de discussie doodslaan door 'racisme' te roepen. Op de tweede plaats staat met 15 procent dat het doel 'racisme bestrijden' alle middelen heiligt. Slechts zeven procent vindt racisme een natuurlijk iets waar meer ruimte voor zou moeten zijn. Zes procent ziet racisme als handige fatsoensdwangvoeding waarmee je je minderheidswilletje door meerderheidsstrotjes kan proppen.

Uit de waardering van de reacties komt die van Bombvis als meest gewaardeerd uit de bus met 14 plusjes en nul minnetjes. Bombvis zegt “Racisme is walgelijk, maar het wordt misbruikt door dram-minderheden die hun argumenten erdoor willen drukken.” Rikketik zegt dat racisme de nieuwe Godwin is had ook een score van 14 maar kreeg één minnetje.

Een andere veel gebruikte strategie in discussies is het in diskrediet proberen te brengen van het thema, vormgeving, medium of auteur van het item. i2Them2 scoort 16 plusjes en 3 minnetjes omdat hij twijfelt aan de objectiviteit van de poll. Vreemde is dan weer wel dat budah die de poll ook vooringenomen noemt op een min twee uitkomt na twee plusjes en vier minnetjes.

Stofzuigerslang struikelt over het woord dram-minderheden en vindt dat de auteur zich daarom moet gaan schamen. Ook maakt hij zich zorgen over de ontwikkeling van de beeldvorming omtrent het begrip voor de meningen en eisen van minderheden. Andere gebruikers struikelden over de stofzuigerslang en waarderen dat met drie plusjes en vijf minnetjes.

Een enkeling komt tot de conclusie dat racisme een goede methode is om stemmen te werven voor de PVV en vindt mensen die zijn denkwijze niet kunnen volgen maar 'retards'. De meeste poll-participanten waarderen deze manier van discussiëren niet zo heel erg en belonen dit met een minnetje.

De meeste deelnemers weten wel het verschil tussen racisme en verongelijkt of gekwetst voelen. Blacklining brengt dit heel mooi onder woorden met: “Racisme is het (doorgaans) nadelig benadelen van mensen die tot een zeker ras behoren. Het keihard aanpakken van strontvervelende rotjoch op straat, is géén racisme. De benaming die vaak gegeven wordt aan mensen van het Germaanse ras, iets in de richting van 'kk kaaskop', is wél racisme. Racisme kan immers, in tegenstelling tot wat vele lieden zowel van meer- als minderheden, twee kanten op gaan.”

ANewEraHasBegun ziet de racismekaart als een verbale gele jodenster voor blanken: “Racisme is verworden tot een betekenisloos scheldwoord. Het is de Verbale Gele Ster waarmee (voornamelijk) blanken de mond wordt gesnoerd. Het zijn vooral politiek-correcte onnozelen die dit woord misbruiken voor hun eigen politieke agenda.“ en benoemt de nieuwe Godwintermologie als 'shut-up' woorden: “Die zgn. 'shut-up woorden' zijn bedoeld om iemand te intimideren en verder nadenken te blokkeren. Ze moeten een Pavlov-reactie opwekken bij mensen om hun ogen en oren te sluiten en nog verder in slaap te sukkelen.