Online realitysoap voor Jan Smit

Het wel en wee van Jan Smit wordt opnieuw vastgelegd voor een realitysoap. Vanaf vrijdag zijn de belevenissen van de Volendammer te zien op de website van De Telegraaf. "Achter de schermen van optredens en in kleedkamers gebeuren de gekste dingen", zegt Smit donderdag in de krant.

De zanger wordt voor de online soap gefilmd door zijn chauffeur Cor en zijn manager Aloys Buys. Ook legt hij zelf het een en ander vast. "Afgelopen week was ik met Johnny de Mol op stap", vertelt Smit. "Stonden wij als handige jongens opeens met een lekke band. Dat gaf veel gedoe."

Volgens de zanger, die afgelopen week goud kreeg voor zijn WK-single met Johnny de Mol, weet De Mol niet wat hij meemaakt. "Hij roept elke keer: jullie hebben tenslotte ervaring in de muziekbusiness. Nou, dat heeft hij geweten. Gisteren haalde ik hem om half acht thuis op en we hebben hem vannacht om half drie weer afgeleverd. Signeersessies, optredens. Even doorzetten."

De 28-jarige Smit maakt in de zomer traditiegetrouw het programma De Zomer Voorbij, waarin hij met muzikale vrienden op vakantie gaat. Bij de TROS was hij jaren geleden ook te zien in Gewoon Jan Smit.