50Plus wil definitief breken met Klein

50Plus onderzoekt hoe de partij fractievoorzitter Norbert Klein uit de partij kan gooien. Pogingen om de breuk tussen de twee nog te lijmen zijn een 'gepasseerd station', schrijft het AD dinsdag. "Zo'n royement moet juridisch heel zorgvuldig gebeuren. We zijn nog niet zo ver, maar we laten er wel naar kijken", zegt partijvoorzitter John Struijlaard in de krant.

De breuk zou nu definitief zijn, ook omdat Klein volgens het bestuur heeft gelekt dat 50Plus wordt gesponsord door een vastgoedmagnaat. De partij zou 25 duizend euro hebben gekregen voor de campagne bij de Europese verkiezingen van vorige maand. "Ik vind het bijzonder onkies dat meneer Klein dat aan de media doorvertelt en daarbij allerlei suggesties wekt", zegt Struijlaard daarover.

Klein reageert tegenover de krant verbaasd. Wat hem betreft staat de deur nog steeds op een kier. Hij is dan ook niet van plan zijn zetel op te geven. "Ik kan alleen geroyeerd worden als ik de belangen van de partij heb geschaad. Ik vind juist dat ik opkom voor de belangen van 50Plus."