Schietend stel Las Vegas waren neonazi's

De man en vrouw die zondag in een pizzatent in Las Vegas twee lunchende politieagenten doodschoten hingen gedachtegoed aan van antioverheidsmilities en groepen die overtuigd zijn van de suprematie van het blanke ras. Ze lieten op de lichamen van de agenten een brief, een gele vlag met de tekst 'Trap niet op mij' en een hakenkruis achter. Dat heeft de politie maandag op een persconferentie meegedeeld.

Na hun daad renden de twee een winkel aan de overkant van de straat binnen. Een klant die daar voor de kassa in de rij stond en een wapen bij zich had probeerde hen tegen te houden en werd doodgeschoten. Vervolgens schoot de vrouw achter in de winkel haar man en daarna zichzelf dood.

Volgens assistent sheriff Kevin McMahill meenden de twee, Jerad en Amanda Miller, dat de politie 'de onderdrukker' was. MacMahill zei dat de autoriteiten er vooralsnog van uitgaan dat het om een op zichzelfstaand voorval gaat. Onderzocht wordt of een van tweeën of allebei eerder dit jaar op een ranch in Nevada waren waar de eigenaar een tijdlang in een confrontatie was verwikkeld met federale agenten. Die kwamen bij Cliven Bundy een schuld van ruim een miljoen dollar aan heffingen en boetes innen omdat hij zijn vee op publiek land had laten grazen. Honderden sympathisanten, sommige van hen gewapend, kwamen toen naar de ranch om Bundy te helpen.