Programma Pinkpop stilgelegd

In verband met het noodweer is op maandagavond rond 20.30 uur het programma op Pinkpop stilgelegd tot nader order. Later op de avond zou het programma hervat moeten worden, meldt omroep L1.

Indien nodig worden op het terrein de nooduitgangen geopend. Bezoekers kunnen dan sneller het terrein verlaten. De eerder aangekondigde ontruiming van camping A gaat niet door.

Hoe laat het festival weer hervat wordt, is niet bekend. Dit hangt af van de duur van het noodweer.

Update 20.56 uur:
De veiligheidsregio Zuid-Limburg heeft een informatienummer opengesteld voor familieleden van Pinkpopbezoekers. Via telefoonnummer 0251-260960 kan informatie verkregen worden.

Bezoekers van het festival zijn gevraagd de wifi-toegang van hun smartphones open te zetten, omdat het telefoonnetwerk overbelast is. 

Update 21.45 uur:
Tussen 20.00 en 21.00 uur werd het terrein getroffen door buien en zware windstoten. Tegen 21.00 uur was het zwaartepunt van het noodweer voorbij. Onder de bezoekers heerste geen paniek, meldt de veiligheidsregio Zuid-Limburg.

Het grootste deel van het publiek is op het terrein gebleven en wacht op het optreden van Metallica. De mensen die wel naar huis gaan, kunnen via de normale uitgangen het terrein verlaten.

Update 22.10 uur:
Pinkpop is rond 22.00 uur hervat, meldt de NOS. Het optreden van Metallica gaat langer door. De band krijgt de gelegenheid om alle geplande nummers gewoon te spelen, aldus organisator Jan Smeets.

Er zijn geen gewonden gevallen. Uit voorzorg zijn dekens uitgedeeld aan de festivalgangers, om onderkoeling te voorkomen.