[RG] Nadal verslaat Djokovic in finale

Rafael Nadal heeft voor de negende keer in zijn carrière Roland Garros op zijn naam geschreven. De Spanjaard was in de finale met 3-6, 7-5, 6-2 en 6-4 te sterk voor Novak Djokovic.

Nadal moest sinds 2005 slechts eenmaal de titel aan een ander laten. Robin Söderling schakelde de gravelspecialist in 2009 in de vierde ronde uit, waarna Roger Federer profiteerde en de titel won in Parijs. In de finale van 2014 bleek een break in de eerste set beslissend. Djokovic deed Nadal op 4-3 pijn en serveerde de set vervolgens soeverein uit.

In het tweede bedrijf speelden de tennissers allebei iets slordiger. Ze leverden hun service allebei vrij snel een keer in, waarna Djokovic tot zijn ontsteltenis zijn service bij een 6-5 achterstand niet wist te behouden en Nadal terug in de wedstrijd liet komen.

De break bleek een beslissend moment in de wedstrijd. Djokovic maakte in de derde set elf onnodige fouten meer dan Nadal en zag zijn opponent snel een break voorsprong pakken. Nadat hij de Spanjaard daarna in een lange game op diens service niet wist te breken, ging de set met 6-2 naar Nadal.

Djokovic ging vervolgens bij een 3-2 achterstand in de vierde set op eigen service de fout in. Djokovic bracht de spanning echter onmiddellijk terug door de titelverdediger te breken.

Lang kon de Serviër niet genieten van zijn break. Op 5-4 ging Djokovic op eigen service weer een paar keer flink de fout in. Bij het eerste wedstrijdpunt hielp hij Nadal met een dubbele fout aan zijn negende titel.

Djokovic verloor twee jaar geleden ook van de Spanjaard in de finale van Roland Garros. Het toernooi in Parijs is het enige grandslamtoernooi dat de Serviër nog nooit heeft gewonnen.