Pakistaanse tiener neergeschoten om huwelijk

Een 18-jarige Pakistaanse vrouw die tegen de zin van haar familie was getrouwd is neergeschoten en vervolgens in een kanaal gegooid. De dader was de vader. Dat heeft de politie bekendgemaakt. De vrouw heeft de aanslag op haar leven wonderwel overleefd.

De vrouw, Saba Maqsood, komt uit Hafizabad. Ze was verliefd op een man uit een stad in de buurt en trouwde vorige week met hem, zeer tegen de zin van haar familie. De vader van Saba haalde haar terug naar huis met de belofte dat haar niets zou overkomen.

Thuis aangekomen werd Saba mishandeld door familieleden om een dag later door haar vader naar een afgelegen plek te worden gebracht waar hij probeerde haar te vermoorden. Twee ooms keken toe hoeSaba in het gezicht werd geschoten door haar vader. Vervolgens werd ze in een jutezak gestopt en in een kanaal gegooid, aldus de politie.

"Saba vertelde ons dat haar vader en andere familieleden ervan uitgingen dat ze dood was. Ze kwam echter weer bij, opende de zak en klom uit het kanaal", aldus Ali Akbar van de politie. Ze zocht vervolgens hulp bij een benzinestation. "We doen nu op verschillende plekken invallen in een poging haar vader op te pakken en de anderen die bij de aanval betrokken waren."

Vorige week werd in Pakistan een 25-jarige vrouw gestenigd omdat ze een man had getrouwd die de goedkeuring van de familie niet kon wegdragen. Jaarlijks hebben in Pakistan honderden van deze eerwraakmoorden plaats. Volgens mensenrechtenactivisten krijgen de daders vaak een lichte straf of worden ze vrijgesproken.