De Bilt verbiedt festival om ontbreken vergunning

Een festival dat zaterdag in het Utrechtse Groenekan zou plaatsvinden, mag van de gemeente niet doorgaan. De organisatie heeft geen vergunning aangevraagd terwijl dat wel nodig is. Burgemeester van De Bilt Arjen Gerritsen (VVD) dreigt met een dwangsom van honderdduizend euro als de voorbereidingen toch doorgaan, meldt de gemeente donderdag.

Het dance- en housefeest Full Moon zou tussen 15.00 uur en 03.00 uur plaatsvinden in Fort Voordorp. De organisatie verwacht tussen de duizend en 1500 bezoekers.

De Bilt hoorde pas dinsdag van het evenement terwijl voor dergelijke grote feesten een halfjaar van tevoren een vergunning moet worden aangevraagd. De organisatoren stellen dat het om een besloten feest gaat en dat daarom geen vergunning nodig is. De gemeente is het daar niet mee eens. De grootse aankondiging via sociale media duidt volgens de burgemeester op een festival met 'een duidelijk publiek karakter'.

Gerritsen wil niet dat het evenement doorgaat met het oog op de handhaving van de openbare orde en veiligheid. Hierbij gaat het om de veiligheid van omwonenden en van bezoekers aan het festival.