Waylon wil einde aan neersabelen Ilse DeLange

Waylon neemt het op voor Ilse DeLange. De zangeres krijgt veel kritiek te verduren sinds Waylon bekendmaakte niet genoeg 'creatieve gelijkwaardigheid' te vinden in The Common Linnets. "Ilse verdient het zeker niet om zo te worden neergehaald", schreef Waylon op Facebook. "Laten we daar dan ook nu mee stoppen."

"Het is nooit mijn bedoeling geweest om deze storm los te maken", gaat Waylon verder. "Ik wilde eerlijk naar jullie zijn voor wat betreft mijn keuzes en ook geen verwarring laten ontstaan over het verschijnen van Ilse met iemand anders in het buitenland."

Rondom The Common Linnets, die voor Nederland tweede werden op het Eurovisie Songfestival, onstond vorige maand ophef. DeLange nam bij het promoten van het album van het duo een andere zanger in de arm, waarna heel Nederland zich afvroeg waar Waylon was gebleven.

Na een nationale zoekactie op social media lichtte Waylon toe dat vooraf was afgesproken dat hij alleen voor het Songfestival, een album en één afsluitend concert betrokken zou zijn bij The Common Linnets. De 34-jarige zanger schreef dat hij graag verder wilde met het duo, maar dat hij daarover geen overeenstemming kon bereiken met DeLange, die The Common Linnets had bedacht.

"Nogmaals: het is haar goed recht, en ook mijn keuze om het niet te doen", schrijft Waylon over de andere man aan Ilses zijde. De zanger denkt hoe dan ook verbonden te blijven aan The Common Linnets. "Tenslotte hebben we samen bijgedragen aan dit succes en ook al gaat Ilse dit vanaf nu met iemand anders doen, dan zal ik altijd een onderdeel blijven van de basis van waaruit dit is ontstaan."

Om te voorkomen dat heel Nederland nogmaals in z'n maag zit met de vraag 'Waar is Waylon?', krabbelde de zanger donderdagochtend iets op Facebook. "Het is alweer een aantal dagen geleden, dus leek het me slim om iets van me te laten horen voordat ze weer Kamervragen gaan stellen", grapte Waylon.