Verdachte van moord Maastricht opgepakt in België

Een verdachte van de moord op een studente in Maastricht vrijdag, is zondagmiddag aangehouden in België. Dat heeft de politie laten weten. Over een eventueel motief voor de moord op de Nieuwegeinse is nog niet bekend, omdat de 28-jarige man nog niet is verhoord.

De man werd om 15.00 uur aangehouden door de Belgische politie in de buurt van zijn ouderlijk huis in Borgworm, een plaats vlakbij Luik. De Belgen hebben inmiddels onderzoek verricht in de woning van de ouders. Daarbij zijn 'mogelijke sporendragers' in beslag genomen. De man wordt maandag voorgeleid aan de onderzoeksrechter in Luik. De Nederlandse justitie zal dan om uitlevering van de verdachte vragen.

De studente woonde nog maar kort in de Limburgse hoofdstad. Haar vader trof haar vrijdag even na 17.00 uur zwaargewond in haar woning aan. Hij ging nog achter de verdachte aan, maar kon hem niet bijbenen en ging terug naar de woning, waar zijn dochter later overleed. De man zou zijn gevlucht op een Yamaha-scooter, maakte de politie eerder zondag bekend.