Extra ledenvergadering 50Plus om splitsing

50Plus houdt zaterdag 14 juni een extra ledenvergadering over de problemen in de Tweede Kamerfractie van de partij. Op de bijeenkomst worden de leden geïnformeerd en kan van gedachten worden gewisseld over de situatie, laat het hoofdbestuur van 50Plus zondag weten.

De partij is 'door dit alles zeer geschaad' stelt het bestuur. "Maar 50Plus moet door. De belangen van de ouderen in dit land staan op het spel. Die moeten worden vertegenwoordigd", aldus het bestuur in de een verklaring. "Dat mag niet door egotripperij of ander persoonlijk belang worden gedwarsboomd."

Fractievoorzitter Norbert Klein werd woensdag uit de partij gezet nadat hij had aangekondigd zijn enige partijgenoot in de Tweede Kamer Martine Baay de laan uit te sturen. Het bestuur zegde vanwege die actie het vertrouwen in hem op en sprak onvoorwaardelijke steun uit in Baay. Klein is echter niet van plan op te stappen.

"Deze ongemakkelijke situatie brengt voor 50Plus enkele praktische problemen en ongerijmdheden met zich mee", schrijft het bestuur verder. Daaraan wordt 'met voorrang' aandacht gegeven om zo snel mogelijk een oplossing te vinden.