Snoop Dogg wil minder wapengeweld

Snoop Dogg heeft rappers opgeroepen om te helpen het wapengeweld in de Verenigde Staten te verminderen. "Wij zijn de stemmen waar de jeugd naar luistert", zei de rapper volgens Amerikaanse media tijdens een evenement voor zijn campagne No Guns Allowed in San Francisco.

"Ze respecteren ons, dus zijn we de aangewezen personen om het wapengeweld een halt toe te roepen als we ons daar samen hard voor maken", vervolgde de 42-jarige Snoop Dogg. Volgens de rapper zijn de teksten in hiphop wel een stuk minder gewelddadig als toen hij net begon. "Het is minder geworden, maar we hebben nog niets bereikt in de wapenwetgeving."

Snoop Dogg lanceerde No Guns Allowed na de schietpartij op de Sandy Hook-basisschool in Connecticut die in 2012 plaatsvond. Een 20-jarige man schoot toen 26 mensen, onder wie twintig kinderen, dood. De rapper hoopt dat hij met zijn campagne ervoor kan zorgen dat in de Verenigde Staten strenger wordt gecontroleerd als mensen vuurwapens aanschaffen.

Hoewel Snoop Dogg pleit voor minder wapengeweld, werd de rapper zelf meerdere keren opgepakt omdat hij een vuurwapen bij zich had. De rapper gaf in de documentaire Reincarnated, die begin vorig jaar verscheen, toe nog steeds vuurwapens in zijn huis te hebben.