Joodse radicalen bekogelen politie

Veel Joodse extremisten staan blijkbaar niet helemaal achter het bezoek van Paus Frans aan het Heilige Land. Vandaag werden er stenen en flessen gegooid naar veiligheidsdiensten. Dit gebeurde op plekken waar de Heilige Vader morgen een bezoekje gaat brengen.

Zeker 150 demonstranten namen deel aan het protest. Een aantal vond het nodig om hun mening kracht bij te zetten door stenen te smijten richting de aanwezige politie. 26 personen werden gearresteerd. Ook een militair die agenten bedreigde met een wapen, werd afgevoerd.

Eerder deze week lieten rechts-extremisten al weten het bezoek van de spreekbuis van God te zullen verstoren. De politie reageerde daarop door te strooien met allerlei gebiedsverboden voor bepaalde mensen.

Vanochtend kwam Frans aan op de Westelijke Jordaanoever. Op het programma staat onder andere een bezoekje aan de Geboortekerk in Bethlehem en een bezoek aan een Palestijns vluchtelingenkamp. Veel Palestijnen hopen dat de paus hun zaak steunt. Het is overigens opvallend dat de paus rechtstreeks naar de Westelijke Jordaanoever gereisd is, zonder door Israel te komen.

De paus is bezig met een 3-daagse trip door het Midden-Oosten.