Verkrachter Franse scholiere niet in dna-sleepnet

De verkrachter van een 16-jarige Franse scholiere zat hoogstwaarschijnlijk niet bij haar op school. Het dna van geen van de mannen en jongens van de middelbare school Fénelon-Notre Dame in La Rochelle komt overeen met het genetisch materiaal dat de politie op het slachtoffer vond.

De politie van de West-Franse havenstad vroeg alle 539 mannelijke leerlingen en leraren dna af te staan om de dader op te sporen. Die zocht zij tussen de schoolbevolking, omdat de verkrachting plaatsvond in een donkere wc op de afgesloten campus. Alle mannen en jongens werkten mee met het onderzoek.

Het omvangrijke dna-onderzoek, waaraan jongens werden onderworpen van nog geen 14 jaar oud, baarde veel opzien. Critici twijfelden of de privacy van de mannen en jongens wel was gewaarborgd. De politie liet donderdag weten dat alle dna-monsters worden vernietigd.

Het openbaar ministerie waarschuwde bij aanvang van het onderzoek dat een ieder die zou weigeren genetisch materiaal af te staan volgens de Franse wet als verdachte kon worden aangemerkt.