Van Buuren noemt belastingverhaal 'broodje aap'

Armin van Buuren vindt het verhaal dat hij nog flink wat moet betalen aan de Belastingdienst 'een broodjeaapverhaal'. Quote, dat ook het jaarverslag van de bv van de dj publiceerde, stelde woensdag dat Van Buuren nog een eventuele naheffing over de jaren 2004 tot en met 2010 krijgt. "Ik vind het vervelend dat de suggestie wordt gewekt door Quote dat ik de belastingdienst ontwijk", laat de dj weten in een verklaring.

"Er wordt gesuggereerd dat de fiscus nog een vordering op mij zou hebben. Het omgekeerde is het geval", vervolgt hij. Van Buuren zegt dat citaten uit het jaarverslag verkeerd zijn geïnterpreteerd. "Het citaat in mijn jaarverslag heeft betrekking op de mogelijkheid om belasting die ik al in het buitenland heb betaald, te verrekenen met mijn Nederlandse aangifte. Ik heb voor sommige boekingen nu dubbel belasting betaald, zowel in Nederland als in het buitenland. Dat zijn we nu aan het onderzoeken."

De 37-jarige Leidenaar, die volgens het zakenblad een vermogen heeft van zo'n achttien miljoen euro, zegt door de onzekerheid over de verschillen in de belasting eerlijk te zijn geweest in het jaarverslag. "Ik ben over dit onderwerp in goed gesprek met de Belastingdienst. Afronding zal op korte termijn plaatsvinden."