Hoofdredacteur Persdienst onterecht geschorst

Hoofdredacteur van De Persdienst Kees Pijnappels mag weer aan het werk. Uitgever Wegener heeft hem onterecht op non-actief gesteld. Dat heeft de rechtbank in Arnhem woensdag in kort geding bepaald.

Bij Wegener moesten vanwege bezuinigingen alle hoofdredacteuren opnieuw solliciteren naar hun functie. Pijnappels werd eind april duidelijk gemaakt dat hij zijn baan moest opgeven omdat voor hem een vervanger was aangesteld. Volgens Pijnappels was zijn vervanger onterecht benoemd doordat de procedure was aangepast.

De hoofdredacteur weigerde zijn baan op te geven en stapte naar de rechter. Wegener stelde hem vervolgens op non-actief.

Volgens de rechter heeft Wegener onvoldoende onderbouwd waarom niet volgens de regels uit het reorganisatieplan is gewerkt. Ook had de uitgever Pijnappels niet op non-actief mogen zetten. Hij moet daarom weer op de redactie worden toegelaten.

Pijnappels mag vanaf maandag weer aan de slag. Mogelijk is zijn terugkeer maar van korte duur. Een week later behandelt de rechtbank een verzoek van Wegener om de arbeidsovereenkomst van Pijnappels te ontbinden.