Wilders distantieert zich van uitspraak Le Pen

PVV-leider Geert Wilders neemt afstand van de uitspraak van Front National-oprichter Jean-Marie Le Pen dat het Franse immigratieprobleem in drie maanden opgelost kan zijn door het ebolavirus. Wilders wijst er opnieuw op dat Le Pen senior niet meer de dienst uitmaakt bij de partij.

"Als die uitspraak door hem is gedaan dan is het een onzinnige en te verwerpen uitspraak die de PVV nooit zal doen. Gelukkig is Marine Le Pen de baas bij het Front National", reageert Wilders, die met het Front National wil samenwerken in het Europees Parlement.

Le Pen, erevoorzitter van het Front National en Europarlementariër, zei dinsdag volgens Franse media dat de 'demografische explosie': "Mijnheer Ebola kan dat in drie maanden oplossen."

Woensdag voegde Le Pen daaraan toe dat hij zijn uitspraak slechts bedoelde als een 'demografische observatie', meldt de krant Libération. "Ik zie niet hoe men over zo'n onderwerp kan discussiëren."

Jean-Marie Le Pen is ook bij de Europese verkiezingen van de komende dagen kandidaat voor het Front National. PVV-leider Wilders wil proberen met de Franse partij en enkele andere rechtse anti-Europese partijen een fractie te vormen in het nieuwe Europees Parlement.