Belgische tapt de beste biertjes

De heer kan niet vaak genoeg geprezen worden met zo'n prachtige creatie: er prima uitzien, 24 jaar en uiterst bedreven zijn in het tappen van een biertje. We hebben het hier over Marjolein Geuens, een Belgische die de eerste plaats pakte bij de prestigieuze Stella Artois World Draught Masters.

De jury wees haar aan als de persoon die het beste een pinteke kon tappen volgens het 'schenkritueel'. Tijdens de wedstrijd komt het erop aan een biertje in negen stappen te tappen. In de finale nam de dame het op tegen de Brit Nick Kerkman.

Door deze titel mag Marjolein zich de Ambassadeur van Stella Artois noemen. Debora Koyama, Global Vice President van Stella Artois, zegt hierover: "Een perfect geschonken glas bier is een uiting van respect, zowel voor de klant als voor het bier zelf. Er is uitzonderlijk veel talent nodig om het schenkritueel in 9 stappen te beheersen en het voor een groot publiek te kunnen uitvoeren. We zijn verheugd Marjolein Geuens binnen de Stella Artoisfamilie te verwelkomen".

Het is de achtste keer dat een zuiderbuur deze titel pakt.