Groningen wint van AZ in finale play-offs

FC Groningen heeft ten koste van AZ een plek in de voorronde van de Europa League veroverd. In de finale van de play-offs was de ploeg van Erwin van de Looi zondag in de Euroborg met 3-0 te sterk voor het elftal van Dick Advocaat. Na de 0-0 in Alkmaar was dat ruim genoeg voor de Groningers.

Tjaronn Chery opende na 24 minuten de score. De Tukker speelde zich op fraaie wijze vrij en verschalkte doelman Esteban in de verre hoek. Negen minuten later was het opnieuw raak. Na slordig uitverdedigen van Nick Viergever schoot Hans Hateboer raak.

Chery besliste het treffen na ruim een uur. De aanvallende middenvelder schoot de bal in de verre hoek langs Esteban, waarbij de goalie er net als bij het tweede doelpunt niet goed uitzag.

Groningen was in het reguliere seizoen op de zevende plek geëindigd, één plaats boven AZ. In de eerste ronde van de play-offs werd Vitesse aan de zegekar gebonden door de Groningers.

Voor AZ kwam in de Euroborg een dynamisch seizoen ten einde. De equipe van Advocaat reikte tot de halve finale van de KNVB-beker en was de best presterende Nederlandse ploeg in Europa. De Alkmaarders bereikten de kwartfinale van de Europa League. Benfica, dat later de finale verloor van Sevilla, was daarin te sterk.