[Moto2] Uitslag Grand Prix van Frankrijk

Mika Kallio heeft zijn tweede overwinning op rij geboekt in de Moto2. De Fin was op het circuit van Le Mans de beste in de Grand Prix van Frankrijk. Kampioenschapsleider Esteve Rabat moest genoegen nemen met de derde plek, maar pakte wel zijn vierde podium in vijf races.

Jonas Folger mocht voor het eerst in zijn nog jonge Moto2-loopbaan van poleposition vertrekken, maar de Duitse rookie moest de leiding in de eerste bocht inleveren. Mika Kallio, gestart vanaf plek vier, ging er voorbij, waarna Folger ook werd ingehaald door Simone Corsi, Luis Salom en Esteve Rabat. Niet veel later hadden Kallio, Corsi en Salom een klein gaatje ten opzichte van Rabat, Folger en Maverick Viñales.

Kort daarop pakte Corsi de leiding en na acht ronden lag de Italiaan nog altijd op kop, voor Kallio, Salom en kort daarachter Folger, Rabat en Viñales. Pas acht ronden voor het einde veranderde er iets in de kopgroep. Kallio viel Corsi aan en pakte zo de leiding. De Fin reed vervolgens weg van de rest, waarna zijn teamgenoot Rabat de aansluiting pakte met Corsi en Salom. 

Gelijk nadat hij de aansluiting vond haalde Rabat Salom in, maar daar kon hij maar een paar bochten van genieten. Achter hem sloot ook Viñales eindelijk weer aan, terwijl Folger in eerste instantie nog wat moeite had om bij te blijven. De Duitser sloot echter niet veel later ook weer aan bij Viñales en Salom. 

Bij het ingaan van de laatste ronde lag Kallio vrijwel onbedreigd op kop. Daarachter probeerde Rabat uit alle macht nog voorbij Corsi te komen, maar ook een poging in de laatste bocht leverde geen succes op. Viñales kwam als vierde over de streep, terwijl Salom Folger nog achter zich wist te houden.