NS 'teleurgesteld' door mislukken schoonmaakoverleg

De NS is 'zeer teleurgesteld' dat het overleg tussen vakbond FNV Bondgenoten en werkgeversorganisatie OSB over een nieuwe cao voor schoonmakers weer is stukgelopen. "Het is treurig te moeten constateren dat deze twee partijen er niet uit komen terwijl ze pas net weer aan tafel zaten", zo meldt de vervoerder donderdag in een verklaring.

"De reiziger en het treinpersoneel zit ondertussen al weken in de rommel", aldus de NS, die hard getroffen wordt door de stakende schoonmakers. De NS heeft zelf inmiddels kantoorpersoneel ingezet om de treinen op te ruimen. Maar nu de staking voortduurt wil het bedrijf kijken wat voor gevolgen dat heeft voor reizigers.

De NS gaat daarom kijken welke opties er zijn om de overlast voor reizigers te beperken, maar vooral ook om de treinen veilig te houden. De schoonmakers voeren al enkele weken actie. Volgens de NS doet ongeveer veertig procent van de treinschoonmakers mee aan de staking.

Hoewel de onderhandelingen al langere tijd stroef verliepen, leek het er vorige week nog op dat een doorbraak in het conflict ophanden was. De partijen besloten toen om - met een bemiddelaar - weer aan tafel te gaan.