'Cel voor man die liefdesrivaal dood injoeg'

Een 27-jarige man uit Den Haag gaat als het aan het Openbaar Ministerie ligt zes jaar de cel in voor betrokkenheid bij de dood van een liefdesrivaal. Tegen een medeverdachte werd donderdag vijf jaar cel geëist. Justitie houdt de twee verantwoordelijk voor de dood van een 30-jarige Hagenaar.

Het slachtoffer betrapte zijn verloofde in augustus in een café in de hofstad in de armen van de 27-jarige verdachte. De man ging na een ruzie naar huis, waar zijn vriendin een tijdje later ook verscheen. Ze was in het gezelschap van de twee verdachten.

Er ontstond opnieuw ruzie en het slachtoffer gaf zijn vriendin een klap. Hierop werkten de verdachten hem met geweld de woning uit. Op de gang gaven ze hem nog een paar flinke trappen na. Na een trap viel het slachtoffer door de ruit van de vierde verdieping naar beneden. Hij maakte een val van negen meter en kwam terecht op de binnenplaats op de eerste etage.

De verdachten bekommerden zich na de val niet meer om de Hagenaar. Ze gingen terug naar de woning zonder de politie of een ambulance te bellen. De officier van justitie vindt dat gedrag 'schokkend'.

Het OM in Den Haag wil voor de jongste verdachte de hoogste straf omdat hij het meeste geweld zou hebben gebruikt. Hij zou ook de laatste trap hebben gegeven. De officier heeft in de strafeisen meegewogen dat beide verdachten zwakbegaafd zijn en verslavingsproblemen hebben.

De rechtbank doet op 3 juni uitspraak.