Politie laat draaiboek slingeren bij inval

Na een inval in Den Bosch heeft de politie vorige week een draaiboek met gevoelige informatie laten liggen. Een kopie van het draaiboek is bij Omroep Brabant beland, bevestigt een woordvoerder van de politie dinsdag. De politie onderzoekt hoe het document kwijt kon raken.

De politie deed woensdag een inval bij een viertal dat wordt verdacht van inbraken en heling. "Een van de agenten heeft het draaiboek toen laten liggen", zegt de woordvoerder. In het document staat onder meer welke agenten bij de zaak betrokken zijn en naar welke gestolen spullen zij op zoek zijn. Het ging onder meer om een spelcomputer en horloges.

Volgens de woordvoerder is de operatie verder overigens volgens plan verlopen. "Je kunt zien dat alles volgens het draaiboek is gegaan." De politie had volgens hem al snel door dat het draaiboek werd vermist en nam contact op met de advocaat van een van de verdachten.

Die regelde dat het originele document binnen anderhalf uur weer bij de politie was. Hoe dat precies is gegaan is echter niet bekend. In de korte tijd dat het zoek was is het draaiboek in ieder geval gekopieerd, blijkt nu. "We hadden dat document natuurlijk niet kwijt mogen raken. Daar wordt als het goed is scherp op gelet. Daarom onderzoeken we nu wat er verkeerd is gegaan."