Rechter buigt zich over pestprogramma

De rechtbank in Lelystad buigt zich maandag over een aflevering van het pestprogramma Project P op RTL5. Het Einstein Lyceum in de Rotterdamse deelgemeente Hoogvliet en ouders van leerlingen op deze school willen niet dat RTL de bewuste aflevering uitzendt.

Voor het tv-programma over pesten hebben gepeste leerlingen op school in het geheim beelden gemaakt. De directie van het Einstein Lyceum vindt het te gevoelig die beelden zomaar uit te zenden. "In de klassen is er vaak meer aan de hand dan dat er slechts één kind wordt gepest." De ouders van de scholieren in die klas willen niet dat hun kinderen in beeld komen.

Het gaat niet alleen om beelden uit de klas, maar ook om opnames die in de buurt van de school zijn gemaakt. Leerlingen zouden daar door de programmamakers staande zijn gehouden en gedwongen naar de heimelijk opgenomen beelden te kijken. De rechtbank is gevraagd de zaak achter gesloten deuren te behandelen, maar daarover beslist de rechter pas tijdens de zitting.

In programma 'Project P: Stop het pesten' helpen Johnny de Mol en Dennis Weening, afwisselend van elkaar, tieners die dagelijks op school worden gepest. De eerste aflevering was 28 april.

Rechter buigt zich over pestprogramma
Rechter buigt zich over pestprogramma (Foto: ANP)