Beverly Hills Hotel huurt rampenconsulent in

Het Beverly Hills Hotel heeft pr-strateeg Mark Fabiani ingehuurd om de slechte pers voor het hotel aan te pakken. De 'master of disaster' werkte eerder als speciale consulent voor Bill Clinton en voor wielrenner Lance Armstrong toen die werd beschuldigd van dopinggebruik. Dat schrijft de Amerikaanse krant The New York Times.

Het hotel in Los Angeles is de laatste dagen negatief in het nieuws als het mikpunt van een campagne voor gelijke rechten voor homoseksuelen. Het hotel is in handen van het Brunei Investment Agency, dat wordt bestierd door sultan Hassanal Bolkiah van Brunei. Het Aziatische land voerde op 1 mei een nieuwe wet in die bepaalt dat onder anderen overspeligen en homoseksuelen mogen worden gestenigd.

Het hotel is al jaren de locatie waar de Amerikaanse Feminist Majority Foundation en de kindertelefoon Teen Line hun fondsenwervingen organiseren. Die hebben inmiddels laten weten een andere locatie te kiezen voor toekomstige evenementen. Filmproducent Jeffrey Katzenberg liet weten het jaarlijkse gala Night before the Oscars niet meer in het hotel te willen houden.

Ook roepen vele beroemdheden en politici, onder wie presentatoren Jay Leno en Ellen DeGeneres, op het hotel te boycotten. De gemeenteraad van Beverly Hills heeft inmiddels unaniem gestemd om het sultanaat onder druk te zetten het Beverly Hills Hotel af te stoten.

De boycot dreigt nu de ruim 650 werknemers van het zeer luxueuze hotel de das om te doen. 150 van hen hebben bij de gemeenteraad getracht de protesten nabij het hotel te verbieden, in een poging de schade te beperken. Hun verzoek is inmiddels afgewezen.