Coureur Van der Mark neemt leiding in WK

Michael van der Mark heeft in Imola een tweede plek behaald tijdens het WK Supersport. De 21-jarige Nederlander startte als zesde en wist zich al snel naar de derde plaats te rijden. Met wat geluk kon hij vervolgens nog tweede worden.

Met nog vier ronden te rijden was de Turk Kenan Sofuoglu op weg naar een ruime zege. De drievoudig wereldkampioen kreeg echter plotseling technische problemen en moest de pits in. Daardoor heeft hij na vier races in het WK slechts één keer de finish gehaald. In Aragón pakte hij wel de overwinning.

Van der Mark lag op een keurige derde plek op het moment dat Sofuoglu naar binnen moest. Het gat naar zijn teamgenoot, Lorenzo Zanetti, was te groot om te dichten. Voor het Nederlandse PATA Honda, onderdeel van Ten Kate Racing, was het succes compleet.

De Nederlander komt in het kampioenschap in punten op gelijke hoogte met de Fransman Florian Marino, die in Imola derde werd. Doordat Van der Mark in Assen de race won en Marino een tweede plek als beste resultaat heeft gaat de Nederlander nu aan kop van het kampioenschap.