Tweet Slob over songfestival onder vuur

Een twitterbericht van fractieleider Arie Slob van de ChristenUnie heeft de gemoederen op het sociale medium zaterdagavond laat flink bezig gehouden. Slob twitterde direct na afloop van het Songfestival: "We zijn er uit. Dit jaar niet op vakantie in Oostenrijk." Zijn bericht refereerde aan de winst van de Oostenrijkse travestiet Conchita Wurst, de afgelopen dagen ook wel omschreven als de vrouw met de baard.

Op Twitter reageerden veel mensen verontwaardigd; verondersteld werd in sommige gevallen dat Slob had verwezen naar de geaardheid van de Wurst. "Jezus had toch ook lang haar, een baard en diva-gedrag?", schrijft iemand.

Anderen namen het direct op voor Slob. "Er waren meerdere lezingen van zijn tweet. Weet je zeker dat hij de meest negatieve bedoelde?", schrijft deze persoon. Een ander zegt: "Gezien de woedende reacties wordt de grap van @arieslob niet helemaal begrepen. Tenminste: ik denk dat t een grap was."

Een uur na zijn eerste tweet reageerde Slob op twitter: ''Welterusten mensen. Had Nederland graag zien winnen. Niet meer en niet minder. #esf14.''

Tweet Slob over songfestival onder vuur
Tweet Slob over songfestival onder vuur (Foto: ANP)