Opnieuw podium voor Verstappen

Max Verstappen heeft al zijn derde podium gehaald in het Europees Formule 3-kampioenschap. De zestienjarige Nederlander reed op het stratencircuit van het Franse Pau naar de derde plek in de eerste race van het weekeinde.

Verstappen begon vanaf de derde plek en kende een goede start. Hij wist zijn bolide bijna naast die van Lukas Auer te zetten, maar de Oostenrijker kon zijn tweede plek nog net vasthouden. Door een stevige crash achterin het veld werd al in de eerste ronde de safety car naar buiten gestuurd.

Bij de herstart zat Verstappen goed op te letten. Hij zette direct vol de druk erop bij Auer, zonder overmoedig te worden. In de zevende ronde maakte Auer een fout, en daar leek Verstappen van te profiteren. De Nederlander kwam naast zijn concurrent, maar moest zich opnieuw nipt gewonnen geven.

Zijn bijna geslaagde aanval op Auer bleek uiteindelijk de laatste echte kans te zijn voor Verstappen. Na dertien ronden, het gat tussen Auer en Verstappen was bijna een seconde, kwam de safety car opnieuw op de baan. Bij de herstart lukte het dit keer niet om de Oostenrijker aan te vallen en dus moest Verstappen genoegen nemen met de derde plek.

De overwinning was voor de Franse kampioenschapsleider Sebastian Ocon, die van poleposition vertrok en geen moment in serieus gevaar kwam. Dennis van de Laar vertrok als zevende, maar viel terug naar plek dertien. Jules Szymkowiak ging als 24e van start en wist vijf plekken te winnen.

Door de nummers twee en drie in het kampioenschap, Antonio Fuoco en Tom Blomqvist, geen punten konden scoren stijgt Verstappen naar de derde plek in de titelstrijd. Ocon breidt zijn voorsprong uit, terwijl Auer de tweede plek overneemt.

Zondag staan de andere twee races op het programma. Om 11.15 uur start race 2, vier uur later gevolgd door de slotrace van het weekeinde.