Tarantino laat rechtszaak varen

Quentin Tarantino heeft besloten de rechtszaak tegen showbizzsite Gawker te laten varen. Gawker had nog niet gereageerd op zijn laatste aanklacht, waarbij hij de site beschuldigde van schending van auteursrecht. Dat schrijft de Amerikaanse entertainmentsite the Hollywood Reporter. De site plaatste een link naar een gelekt script van Tarantino's beoogde nieuwe film The Hateful Eight.

Een eerdere aanklacht werd afgewezen omdat Tarantino volgens de rechter niet duidelijk had gemaakt dat Gawker zelf enig auteursrecht had geschonden. De site had immers alleen een link geplaatst naar een andere site waar het script te lezen was.

De filmmaker stapte vorige week opnieuw naar de rechter, ditmaal met de toevoeging dat Gawker niet alleen naar een andere site verwees waar het script kon worden gelezen, maar zelf ook het script op zijn computers had gedownload. Daarmee zou Gawker zelf ook direct het auteursrecht hebben geschonden.

Ook beweerde Tarantino dat Gawker de andere site had gevraagd om het script online te plaatsen. Gawker zou daarmee hebben aangezet tot schending van auteursrecht.

Meteen nadat het script van The Hateful Eight gelekt was, liet Tarantino weten de film niet te zullen maken en het script alleen nog in boekvorm te zullen uitbrengen. Vorige maand organiseerde hij een voorleessessie van het scenario, met alle acteurs die hij een rol in de film had willen geven.