11-jarig meisje geeft verjaardagscadeaus aan dierenasiel

Voor veel kinderen is een verjaardag een groot feest met taart en veel cadeautjes. De 11-jarige Kassidy Sheppard uit het plaatsje Forest in Virginia dacht daar toch anders over. Het meisje vroeg haar familie en vrienden om geen cadeautjes voor haar te kopen, maar om een donatie te geven aan het lokale dierenasiel, de Lynchburg Humane Society. Het resulteerde in onder meer een voorraad dierenvoer, halsbanden, hondenspeeltjes en schoonmaakmiddelen voor het asiel.

Makena Yarbrough, directeur van de Lynchburg Humane Society, was aangenaam verrast door de hartverwarmende actie van het jonge meisje. "Het is prachtig als zoiets gebeurt, wanneer jonge mensen besluiten om niet aan zichzelf te denken, maar om iets aan anderen te geven".

Kassidy's gulle gift komt op een zeer geschikt moment, daar de warme zomermaanden weer voor de deur staan en donaties aan dierenasiels extra gewenst zijn. Yarbrough: "We verwachten dat onze dierenpopulatie de komende weken weer behoorlijk uit zal breiden, waardoor we ook sneller door onze voorraad heen zijn". Zo wordt er bij de Lynchburg Humane Society per dag zo'n kleine 23 kilo hondevoer opgegeten.

Kassidy hoopt dat meer mensen haar goede voorbeeld volgen. "De Humane Society heeft altijd dingen nodig om door te kunnen gaan met het helpen van dieren".

WSET.com - ABC13