Bandidos-leden langer vast voor wapenbezit

Vier Bandidos-leden die vorige maand in Geleen zijn aangehouden voor verboden wapenbezit blijven in de cel zitten. Hun voorlopige hechtenis is donderdag door de rechtbank in Maastricht met zestig dagen verlengd. Een van de arrestanten is Bandidos-president Harrie Ramakers.

De mannen werden aangehouden toen de politie het clubhuis van de Bandidos aan de Waterstraat in de Limburgse plaats afsloot. Daar zou een inwijdingsfeestje voor de nieuwe Noord-Hollandse leden van de motorclub worden gehouden.

Volgens de rechtbank moet er 'ernstig rekening mee worden gehouden dat de verdachten zich schuldig hebben gemaakt aan het voorhanden hebben van een of meer verboden wapens en munitie'. "De ernstige bezwaren en de recidivegrond zijn nog steeds aanwezig", aldus de rechtbank in een verklaring. De rechtbank wees de verzoeken tot schorsing van de voorlopige hechtenisdan ook af.

Eerder deze week werd nog een aanslag gepleegd op het huis van een lid van de rivaal van de Hells Angels in Susteren. Op het ministerie van Veiligheid en Justitie wordt vrijdagochtend een overleg gehouden over de problemen met motorbendes in Limburg. Burgemeester van Susteren-Echt Jos Hessels schuift daarbij aan.