Lau G. mogelijk geen president No Surrender

De 52-jarige Lau G., hoofdverdachte van de moord op twee Marokkanen in 2006, wordt geen president bij motorclub No Surrender als hij zijn aandeel bekent of wordt veroordeeld. Dat zegt de hoogste baas van de motorclub Klaas Otto donderdag tegen de Limburgse zender L1.

Op de dag dat Lau G. president zou worden van de Venlose afdeling van de motorclub pakte justitie hem opnieuw op in de zaak van Karim Fourkour en Fouad Bendella uit Venray. De mannen, toen 21 en 23 jaar oud, waren spoorloos nadat ze hadden ingebroken in een wietkwekerij in Venray in 2006. Die was naar verluidt van Lau G.

G. ontkende eerder tegen Otto dat hij de twee mannen heeft vermoord. "Als blijkt dat hij tegen mij gelogen heeft dan is het einde verhaal", aldus Otto.

Toch is er voor de topman van No Surrender nog geen reden om te twijfelen aan de verklaring van Lau G., aldus de regionale omroep. "We weten nog heel weinig, het kan ook zijn dat er een andere schuldige aangewezen wordt."

Justitie maakte woensdag bekend dat de lichamen van de twee Marokkaanse Limburgers lagen begraven in een bos in de buurt van de oude woning van verdachte Lau G. Hij is samen met Geert G. uit Baarlo hoofdverdachte in deze zaak.