Noodverordening Susteren na aanslag op Bandidos-lid

De Limburgse gemeente Echt-Susteren heeft een noodverordening afgekondigd voor de straat waar dinsdagnacht een explosief afging. Dat maakte burgemeester Jos Hessels woensdagavond bekend op een persconferentie. Ook vertelde hij dat de aanslag gericht was op het huis van een lid van motorclub Bandidos.

Er komen veiligheidsmaatregelen om 'de veiligheid van de inwoners zo veel als mogelijk te kunnen garanderen'. Zo worden op de Ruitersweg, waar de explosie plaatsvond, verkeersremmende maatregelen genomen en geldt er een parkeerverbod. Verder mag er preventief gefouilleerd worden, komt er permanente camerabewaking en gaat de politie extra surveilleren in de straat en de omgeving.

"We leven mee met de inwoners en begrijpen hun ongerustheid. Het past niet bij een klein stadje als Susteren om geconfronteerd te worden met dit soort geweld", aldus Hessels. Hij hoopt dat de rust en het 'gevoel' van veiligheid snel terugkeert in de stad.

Door de aanslag zijn meerdere huizen en een auto beschadigd geraakt. De explosie is de derde in korte tijd op een lid van Bandidos. Eerder waren er twee aanslagen op het huis van voormalig vicepresident van de Hells Angels Harrie Ramakers in Nieuwstadt. Nadat hij lid was geworden van de rivaliserende motorclub Bandidos in Sittard was zijn huis in een week twee keer doelwit van een aanslag. Beide keren werd een explosief gebruikt.