[Sportblog] Mooiste tifo-actie & Federer's dubbele tweeling

Elke week brengen we hier op FOK!sport het roddel- en randnieuws samen in één bericht. De grappige voorvallen, opmerkelijke nieuwtjes en de beste roddels kan je in deze berichten vinden. Elke woensdag vatten we het leukste randnieuws voor jullie samen.

Federer heeft opnieuw raak geschoten
Tennislegende Roger Federer is opnieuw vader geworden. En net als een kleine vijf jaar geleden hebben Roger en Mirka wonder boven wonder opnieuw een tweeling gekregen. Dat kondigde de Zwitser dinsdagavond aan via Twitter. Het is nu de vraag wanneer Leo en Lenny, de jongste kinderen, de ATP-ranglijsten gaan domineren.

In het ideale geval staan over een jaar of 25 Leo Federer en Lenny Federer op één en twee bij de mannen, net als Myla Federer en Charlene Federer bij de vrouwen. Een bekende Britse bookmaker geeft ruim tienduizend keer de inzet terug als je er op inzet dat er op Wimbledon ooit een gemengd dubbel-finale gespeeld zal worden met alle vier Federer-kinderen. Voor een enkelspeltitel op het heilige gras krijg je ruim honderd keer de inzet, terwijl een dubbelspeltitel voor de kleine Federers je 34 keer je inzet oplevert.

Fans van FC København maken beste tifo-actie ooit
Er is de afgelopen weken veel te doen geweest over de fanatieke supporters van voetbalclubs. Daarom is tijd voor wat positief nieuws. Voor de start van de beladen wedstrijd tussen FC København en Brøndby demonstreerden de fans van FC København dat ze heel wat tijd steken in de steun aan hun voetbalclub. Met een fantastische tifo-actie waarin velen uren voorbereiding gezeten hebben brachten ze de sfeer in het stadion naar een kookpunt.


De prachtige tifo-actie van de fans van FC København (Bron: YouTube)

Boze WK-fans door reclamestickers tussen de voetbalplaatjes
In sommige delen van de wereld zijn fans van het WK voetbal en liefhebbers van verzamelen in het algemeen niet te spreken over de nieuwe Panini-stickers. Het Italiaanse bedrijf, dat al sinds het WK van 1970 de bekende verzamelalbums uitbrengt, heeft in een aantal gebieden voor het eerst stickertjes van sponsoren toegevoegd aan de collectie.

In Brazilië, waar men dol is op de plaatjes, mogen boze liefhebbers hun stickertjes met bijvoorbeeld een logo van Coca-Cola gratis om komen wisselen in de winkels. Panini wil de verzamelaars best tegemoet komen door een gratis vervangend stickertje te sturen, maar is ook duidelijk: "Zonder een van de 649 originele plaatjes is het album niet compleet." En dat is voor de die-hard verzamelaars natuurlijk een absolute doodzonde.

O'Sullivan en zoon (6) crashen na WK Finale
Snookerspeler Ronnie O'Sullivan is op de terugreis uit Sheffield, na de WK-finale met zijn auto van de weg geraakt. De verliezend finalist zat met zijn 6-jarige zoon Ronnie Jr in de auto, toen hij vlak bij Leicester in de middenberm terecht kwam en crashte.

Beiden hadden geen verwondingen opgelopen, maar kwamen wel trillend uit de auto, Het ongeluk gebeurde rond half twee in de nacht en volgens O'Sullivan was de weg op die plek glad, waardoor hij de macht over het stuur verloor. O'Sullivan reed naar verluidt in een flinke plas met water op het wegdek voordat de auto van de weg raakte. Volgens de Daily Mirror reed de snookeraar niet te hard.

Shaun White geeft tiener avond van haar leven
Carly Monzo is helemaal gek van snowboarder Shaun White. De achttienjarige scholiere kwam er bij toeval achter dat de tweevoudig olympisch kampioen nooit op een prom was geweest en zag haar kans schoon. Met hulp van klasgenoten, vrienden en familie maakte ze in maart dit filmpje, waarin ze aan het eind aan Shaun vraagt of hij op 2 mei met haar naar het feest wil gaan.

De dagen na het online zetten van het filmpje werd het Twitter-bericht van Carly door al haar vriendinnen en kennissen ijverig geretweet, om zo veel mogelijk aandacht te krijgen. Helaas werd er niks meer vernomen van de snowboardlegende en dus ging Carly met een jongen naar het feest waar ze al jaren goed mee bevriend was.

Kort na het begin werd Carly echter het podium op geroepen. Daar werden de gordijnen naar beneden gelaten en tot haar - zacht uitgedrukt - grote verbazing stond daar de vijftienvoudig X-Games-kampioen en zijn band, Bad Things. Shaun had de oproep een maand eerder al gezien en liet alleen aan het schoolbestuur weten dat hij van plan was te komen. Toen het zover was vloog hij over vanuit Oostenrijk om Carly te verrassen. Het is begrijpelijk dat de tiener de avond van haar leven had, ze kreeg zelfs een kusje op de wang van haar grote liefde.

Eerste olympische basketbalfinalebal te koop
De bal waarmee in 1936 de eerste olympische basketbalfinale werd gespeeld gaat onder de hamer. De Verenigde Staten wonnen tijdens Hitlers' Spelen met 19-8 van Canada en pakten zo het goud, maar het was een Canadees die er met de bal vandoor ging. De in 1990 overleden James Stewart, aanvoerder van de Canadezen, besloot na de wedstrijd de bal mee te smokkelen als souvenir. Naar verluidt verstopte zijn vrouw de bal onder haar jurk op de weg naar buiten.

De zoon van Stewart wil de bal nu verkopen. Vorig jaar probeerde hij dat ook al eens, hij wilde $150.000 vangen om de opleiding van al zijn elf kleinkinderen te bekostigen, maar toen liep hij tegen bureaucratische problemen aan. De bal is niet meer in ideale conditie. Dat heeft echter niet alleen te maken met de omstandigheden waaronder het ding bewaard is gebleven. De finale in Berlijn werd op een veld van klei en zand gespeeld, wat door de zeikende regen ook nog eens omgetoverd werd in een modderpoel. Toch zal de veiling beginnen op $50.000, terwijl de veilingmeester zelfs hoopt op 250.000 tot een half miljoen dollar als eindbedrag.

Skiën in de naam van de liefde
Oud-tennisser Björn Borg is bezig om de sporters uit zijn land 'missies' te geven. Voor freestyleskiër Henrik Harlaut was de opdracht om een trick te verzinnen in de naam van de liefde. Harlaut werd tijdens de Olympische Spelen in Sochi ook buiten freestylekringen bekend als cultheld, met zijn lange dreadlocks en losse broek. Die broek zat tijdens de kwalificaties in Sochi overigens zelfs zo los dat hij in zijn onderbroek bij de finish aankwam. Voor zijn opdracht van Borg bedacht hij de '7 Love Blunt', die hieronder te zien is. Zelf beschrijf hij het als "een worstenlichaam met spaghettibenen".


Henrik Harlaut in actie (Bron: YouTube)

Britse koningin "geen fan van fietsers"
Ondanks de enorme successen van het Britse wielrennen in de laatste jaren is koningin Elizabeth schijnbaar geen fan van de wielrenners. Tijdens een fotoshoot met fotograaf David Bailey ging het gesprek over het hoge aantal ongelukken met fietsers in Londen. De lieftallige koningin was niet verrast en liet weten dat ze "geen fan is van wielrenners". Het lijkt er daardoor op dat hare majesteit helaas niet aan de start zal verschijnen van RideLondon 100, een koers voor recreanten over het olympische parcours, met de finish voor Buckingham Palace.

Frank Rijkaard weer vader geworden
Leuk nieuws in huize Rijkaard, vorige week is Frank Rijkaards vierde kind geboren. Samen met zijn vrouw Stefanie heeft de oud-bondscoach een zoontje genaamd Ceejay gekregen. Uit een eerder huwelijk had Rijkaard al twee kinderen, een dochter Lindsay en een zoon Mitchell. Zijn huidige vrouw Stefanie werkte vroeger als nanny bij de familie Rijkaard. De voormalig international werd echter verliefd op de nanny en in 2010 trouwden de twee. Het stel had samen al een zoon, Santi genaamd.

Basketbalspektakel rond het zwembad
In aanloop naar de final four van de Euroleague basketbal verrast Turkish Airlines ons met een spectaculaire commercial. De Turkse luchtvaartmaatschappij verzamelde de beste spelers van de vier clubs rond een zwembad en draaide een mooi scenario in elkaar voor de ultieme dunk. En gezegd moet worden, het is een knap staaltje balcontrole van de heren.


De reclame van Turkish Airlines (Bron: YouTube)

Ook het filmpje met een kijkje achter de schermen is de moeite waard:


Een kijkje achter de schermen (Bron: YouTube)