Pech voor Verstappen in Formule 3

Max Verstappen heeft in het Europees kampioenschap Formule 3 ook de tweede race op de Hockenheimring niet kunnen finishen. In tegenstelling tot zaterdag kwam hij dit keer zelfs niet aan starten toe. 

Terwijl hij op weg was naar de startgrid sloegen technische problemen toe bij de jonge Nederlander, hij kon niet van versnelling veranderen. Halverwege de ronde viel hij stil, waarna vader Jos met een startaccu op weg ging naar zijn zoon. Hij kwam daar echter niet op tijd aan en dus moest de Verstappen junior de race aan zijn voorbij laten gaan.

De race werd gewonnen door de Fransman Esteban Ocon, die daarmee de leiding in het kampioenschap kon uitbreiden. Antonio Giovinazzi werd tweede, voor Edward Jones. Verstappen is nu in slechts twee van de vijf races aan de finish gekomen en staat tiende. 

Om 15.25 uur staat de derde race van het weekeinde gepland. Verstappen vertrekt daar van poleposition, maar dan moet zijn auto wel weer in orde zijn. Volgens vader Jos is er een probleem met een kabeltje en is het nu maar te hopen dat er een extra kabel voorhanden is.