[Moto3] Uitslag Grand Prix van Spanje

Romano Fenati heeft op het circuit van Jerez de Grand Prix van Spanje in de Moto3 op zijn naam geschreven. Het was de tweede zege op rij voor de Italiaan, nadat hij een week eerder de beste was in Argentinië. De Nederlander Bryan Schouten werd 22e, Scott Deroue ging onderuit vanuit een kansloze positie.

Bij de start wist de Australische kampioenschapsleider Jack Miller zijn eerste plek vast te houden, met de Italiaan Niccolò Antonelli achter hem. Lang kon Miller niet genieten van de leiding, want Efrén Vázquez haalde hem snel in, terwijl Isaac Viñales naar de derde plek ging.

Een ronde later was de race afgelopen voor Antonelli, na een duel om de zesde plek met zijn landgenoot Francesco Bagnaia. Miller kende vervolgens nog een aantal lastige ronden, want hij werd ook voorbij gegaan door Fenati, Álex Rins, Viñales en Bagnaia. Na tien ronden maakte Viñales een fout, waardoor er een kopgroep van vijf rijders ontstond: Fenati op kop, voor Rins, Vázquez, Bagnaia en Miller.

Na dertien ronden sloot ook de Tsjech Jakub Kornfeil aan bij de kopgroep, nadat hij wegreed van Álex Márquez en Viñales. De voorste rijders bleven tot en met de laatste ronde stevig met elkaar in gevecht, met als gevolg dat Vázquez, Rins en Fenati allemaal de kop in handen hebben gehad.

Twee ronden voor het einde leken Fenati en Rins een klein gaatje te slaan met de rest, maar Vázquez reed het gat weer dicht met Miller in zijn kielzog. Bij het ingaan van de slotronde vochten Vázquez en Rins een duel uit om de tweede plek, waardoor Fenati een beetje weg kon rijden.

In de laatste bocht probeerde Rins, die de aansluiting weer gevonden had, Fenati in een ultieme poging nog in te halen. De Italiaan hield zijn hoofd echter koel, pakte Rins terug en passeerde als eerste de finish. Vázquez schoof nog op naar plek twee, drie duizendsten van een seconde voor Rins. Miller werd vierde, gevolgd door Viñales, Kornfeil en Márquez.

Miller, winnaar van de eerste twee races van het jaar, houdt de leiding in het kampioenschap nog vast. Fenati komt echter wel dichterbij en staat nog maar vijf punten achter de Australiër. Vázquez staat nog altijd op drie, terwijl Rins zijn teamgenoot Márquez heeft ingehaald.