Jezus verschijnt op een pannenkoek

Vroeger kon hij over water lopen, complete volksstammen voeden met vijf broden en twee vissen, doven laten zien en blinden laten lopen. Maar de wonderen aan Jezus worden toegeschreven zijn de laatste tijd nogal aan devaluatie onderhevig. Het laatste truukje waarmee het lam Gods het nieuws gehaald heeft, is het verschijnen op een pannenkoek.

Niets minder dan een teken van de almachtige zelf, volgens de eigenaresse van Cowgirl Cafe Karen Hendrickson. De avond voor Goede Vrijdag had ze vurig gebeden dat God zelf maar ervoor diende te zorgen dat alles op rolletjes zou blijven lopen in het eetcafé in het Amerikaanse Norco. De dag daarop was het raak. Tijdens het bereiden van een ontbijtje verscheen de Messias op een pannenkoek. De heilige San Marco werd al eerder geprezen en genoemd naar dit voedsel, nu was het de beurt aan een andere godenzoon.

Karen concludeert dat Jezus een terugwijkende haarlijn, een baard en een een snor heeft. Overigens was niet elke bezoeker van de eetgelegenheid ervan overtuigd dat het hier de Nazareeër betrof, anderen zagen er meer een manifestatie van Abraham Lincoln, Charles Manson of een hillbilly in. Karen maakt het niets uit. Voor haar is de verschijning Jezus zelf en is de pannenkoek absoluut geen publiciteitsstunt.

Jezus wordt bewaard in de vriezer.